Medicijnen als Ritalin en Concerta zijn niet langer nodig volgens het resultaat van het onderzoek van wetenschapper Lidy Pelsser (*). Zij heeft namelijk na uitgebreid onderzoek bewezen dat er een relatie is tussen voeding en ADHD. Is dat niet geweldig nieuws? Het aanpassen van voeding kan ADHD bij 78% van de kinderen doen verdwijnen.

Door de voeding waarop het kind verkeerd reageert weg te laten verdwijnt ADHD. Welke voeding dat is, is per kind verschillend. Voor de een kan het suiker zijn, voor de ander kan het een appel zijn, waarop het systeem verkeerd reageert. Uitzoeken welke voeding de oorzaak is en dan jarenlang een dieet volgen is voor vele kinderen en ouders echter zo’n grote opgave dat men toch liever de medicijnen neemt, ondanks dat deze bij langdurig gebruik de nodige bijwerkingen veroorzaken en daarbij hun werking verliezen.

Met een NAET behandeling is het uitzoeken van de ‘verkeerde’ voeding een stuk makkelijker en is het volgen van een langdurig dieet niet noodzakelijk. Middels een kinesiologietest wordt uitgezocht op welke voeding het kind verkeerd reageert. Vervolgens wordt deze voedingsstoffen behandeld. En na een vermijdingsperiode van 25 uur zal het kind normaal op deze ‘verkeerde’ voeding reageren. Hierdoor zullen de symptomen van ADD en ADHD verdwijnen.

Echter ook de Chinese Geneeskunde weet raad met ADHD klachten. Met acupunctuur en met de juiste chinese kruiden kan de ‘Shen’ gekalmeerd worden. Hierover heb ik al e.e.a. geschreven in de blog van oktober 2014 ‘gedragstoornissen bij kinderen’.

(*)De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

Foto: Neven Raja Samara