Kou, regen, sneeuw en storm kunnen van invloed zijn op reuma. Sommige mensen met reuma hebben er ’s winters dan ook veel meer last van dan zomers. Niets zo vervelend als wakker worden met stijve en pijnlijke spieren en gewrichten. Of sterker nog wakker liggen, omdat men geveld wordt door helse reumatische pijnen.

Bij warm weer hebben veel reumapatiënten minder last, omdat warmte voor een betere doorbloeding zorgt. Maar goed, in de winter hebben we het niet voor het zeggen qua temperatuur!

Botten en spieren hebben een verschillende dichtheid ten opzichte van elkaar. Wanneer het qua temperatuur en vochtigheid schommelt, zoals in de herfst en winter, kan de pijn helaas dus veel erger worden. Dit komt waarschijnlijk doordat de gewrichten en spieren beide niet evenveel uitrekken of samentrekken.

Juist in seizoenen zoals herfst en winter kunnen reumapatiënten opknappen van een behandeling met acupunctuur. Acupunctuur kan de pijn enorm verminderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat een behandeling met acupunctuur bij reuma de pijn verlicht, de bewegelijkheid van gewrichten bevordert en dat het ontstekingen kan remmen. Voor meer informatie over een behandeling kunt u ons uiteraard bellen (0229 796 515) of mailen naar info@zangfu.nl