In de – door het coronavirus – gedwongen sluiting heb ik een experiment gehouden om te ervaren of het mij ook lukt om op afstand te behandelen. Je hoort er wel eens over dat anderen dat kunnen, je werkt immers met energie en dan is afstand geen probleem, maar eerst eens ondervinden.

Het experiment

Via facebook 3 mensen gevonden die op dat moment hooikoortsklachten hadden, zodat resultaat zichtbaar zou zijn als de behandelingen lukken.

Dit gezelschap bestond uit:

  1. Een vrouw die mij niet kent en ook de Total Reset (TR) methode niet.

Ze heeft jaarlijks vanaf het vroege voorjaar tot juni en in het najaar behoorlijke klachten door boompollen en van het eten van appel en noten.

  1. Een man die mij wel kent maar de TR-methode niet.

Vanaf zijn 40ste heeft hij in deze periode van het jaar behoorlijk last van hooikoorts en sindsdien kan hij ook niet meer tegen het eten van appel en kiwi. Voor zijn 40ste had hij geen allergieën. Hij gebruikt levocetirizine tegen de klachten, wat goed helpt maar waarvan hij wel suf wordt.

  1. Een vrouw die zowel mij als de TR-methode wel kent.

Vorig jaar heb ik haar in de praktijk behandeld i.v.m. hooikoortsklachten. Echter nu heeft ze toch weer wat last.

De afstandsbehandeling:

Vooraf bel ik met de proefpersoon en vraag hoe het gaat, waar hij/zij nu het meeste last van heeft en dan begint de behandeling. Mijn partner Joke weet de naam van de klant en is surrogaat voor deze persoon. (Dat dit werkt is uitgebreid bewezen bij het werken met familieopstellingen). Ik test via Joke uit wat er behandelt dient te worden en voer de reset behandeling ook uit via Joke. De klant mag tijdens de behandeling doen wat hij/zij wil, zolang het maar geen inspanning kost. Na afloop een kort contact en de proefpersoon diende op vier of twee plaatsen de door mij opgestuurde magneetpleistertjes te plakken en deze 24 uur te laten zitten. Bij hooikoortsbehandelingen in het seizoen is dit de procedure. Bij andere klachten kan het zijn dat de klant om de 20 minuten of om de 2 uur bepaalde punten zelf even moet masseren.

Het verloop:

Bij klachten die ik met TR behandel (ook in de praktijk, dus niet op afstand) zijn er vaak meerder behandelingen nodig. Bij hooikoorts zijn er meestal vijf a zes behandelingen nodig. Telkens behandel ik dat wat zich bij het testen laat zien. Het lichaam, de energie, of hoe je het ook noemt beschermt zichzelf door dat te laten zien wat ze NU aankan, en dat is niet alles tegelijk. Zoals bij het afpellen van een ui kom je dan steeds weer op een dieper niveau, een andere laag, die dan behandelt mag worden.

Het resultaat:

Proefpersoon 1:
Ze heeft in totaal zes behandelingen gehad. Bij de eerste drie behandelingen merkte ze eigenlijk geen verschil en bij de vierde leek er iets te veranderen. Na de zesde had ze toch nog een dag wat klachten, maar op het moment dat we contact hadden had ze geen last meer van haar klachten. Wat ook kon komen doordat het weer veranderd was. Vandaag (2 weken later) gebeld – inmiddels is het mooi weer en afgelopen week zag de lucht wit van de rondwarende pollen – en ze heeft totaal geen last meer. Ze is erg tevreden en had niet gedacht dat dit mogelijk was.

Proefpersoon 2:
Ook hij heeft in totaal zes behandelingen gehad en had ook na de zesde geen last meer. Dit viel ook samen met de weersverandering. Vandaag nogmaals contact met hem gehad en hij heeft totaal geen last meer van zijn hooikoortsklachten.

Proefpersoon 3:
Zij was met drie behandelingen van haar hooikoortsklachten af. Nu ben ik nog met haar bezig om andere klachten te behandelen.

De conclusie:

Behandeling op afstand van hooikoortsklachten geeft hetzelfde resultaat als behandeling in de praktijk en vergt hetzelfde aantal behandelingen (zes behandelingen -> als er alleen een pollenallergie is).

Ik ben er nu van overtuigd dat behandeling van andere klachten met de Total Reset Methode ook mogelijk is op afstand.

Total Reset therapeut,
Henk Nijenhuis