ZANG FU Acupunctuur

Acupunctuur Medemblik Zangfu

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Bij een behandeling worden naalden op de zogeheten acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Acupunctuur ontstond 3000 jaar geleden en is nu nog steeds in ontwikkeling. Het is een geaccepteerde en effectieve behandelmethode die veelal wordt toegepast in het Westen. Op de energiebanen van het lichaam, de meridianen, liggen de eerdergenoemde acupunctuurpunten. Door het aanprikken van de juiste combinatie van deze punten wordt er een prikkel gegeven waardoor het lichaam wordt aangezet om de natuurlijke balans weer te herstellen.

Uiteenlopende klachten van vermoeidheid tot overal pijn en ongemakken, kunnen met acupunctuur verholpen of verbeterd worden.

Wilt u direct een afspraak maken voor een acupunctuurbehandeling? Bel naar 06 – 244 74 102. Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Contact

Bel, mail of whatsapp ons voor een afspraak of voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Tel: 0229-796515
Contact

acupunctuur-5055[1]

Acupunctuur in regio Medemblik en de omliggende plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Purmerend

Voor acupunctuur in regio Medemblik bent u bij ZangFu Balancingpraktijk aan het juiste adres. Wij passen acupunctuur in de regio Medemblik en de omliggende plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Purmerend toe in onze praktijk aan de Langetuin 10 te Zwaag.

Wilt u meer weten over de behandeling acupunctuur binnen de regio Medemblik? Of direct een afspraak maken voor een behandeling? Bel dan naar 06 – 244 74 102 (Joke Nijenhuis).

Wanneer kan acupunctuur in regio Medemblik en de omliggende plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Purmerend?

Bij vele soorten klachten of deze nu chronisch of acuut zijn kan acupunctuur uitkomst bieden. De WHO (World Health Organisation) heeft in 1979 een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Acupunctuur kan bij alle klachten worden ingezet daar deze methode uitgaat van het herstellen van de balans van het lichaam. Als de balans hersteld is zal men zich beter zal voelen.

Vaak wordt acupunctuur ook periodiek (1x per 4 maanden of per halfjaar) ondergaan, zonder dat er duidelijke klachten zijn. Dit kan men zien als een soort “onderhoudsbeurt”.

Immers, zoals de Nei Jing zegt: “Liever orde handhaven dan wanorde corrigeren, …”

Bij acupunctuur geldt dat een gebalanceerd lichaam preventief in staat is weerstand te bieden aan opkomende lichamelijke kwalen. Balansonderwerpen zijn daarbij ook “beter gehumeurd” of “makkelijker kunnen loslaten”.

Ook is het goed om een acupunctuurbehandeling periodiek te ondergaan, dus ook als u geen klachten heeft. Door het ondergaan van een periodieke behandeling, neemt u als het ware een soort “onderhoudsbeurt”. Velen verven ook hun huis aan de buitenkant voordat het hout verrot is of brengen de auto eens in de zoveel tijd naar de garage voordat de auto niet meer wil starten.

Behandelmethode acupunctuur Medemblik en de omliggende plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Purmerend

Bij onze behandelmethode acupunctuur wordt u geholpen door Joke Nijenhuis. Zij heeft in 2011 met goed gevolg haar HBO-opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden bij HWA To University afgerond. Zij heeft stage gelopen bij de Rangkuti kliniek in Koog aan de Zaan en in drie verschillende ziekenhuizen in Beijing in China. Aansluitend heeft Joke zich verder verdiept in de twee andere hoofdstromingen van de Chinese Geneeskunde, namelijk de Tuina (Chinese therapeutische massage) en de Chinese Kruidengeneeskunde (Chinese fytotherapie) welke opleidingen ze beide met het behalen van een diploma heeft mogen afsluiten in resp. 2012 (Tuina) en in juni 2015 (Kruiden).
Joke zal haar kennis in de Chinese Geneeskunde blijven ontwikkelen en uitdiepen door het constant volgen van verdere nascholingen en studies.

Joke Nijenhuis is dus meer dan alleen acupuncturist. Ze is TCM therapeute.

Haar uitgebreide kennis van de Chinese Geneeskunde zijn natuurlijk bij al haar behandelingen terug te vinden. Binnen de regio Medemblik en de omliggende plaatsen Hoorn, Enkhuizen en Purmerend heeft u aan Joke Nijenhuis een goede acupuncturist juist omdat ze zich dieper in de TCM heeft ontwikkeld dan menig andere acupuncturist.

Voor het maken van een afspraak voor een acupunctuurbehandeling in onze praktijk in Hoorn belt u naar Joke Nijenhuis, tel: 06-244 74 102.

Traditionele Chinese Geneeskunde = TCG, ofwel in het engels: Traditional Chinese Medicine (TCM)