18-12-2020 | 19.00 uur

Naast medische noodzakelijke behandelingen mogen BATC-therapeuten weer volledig werken

Dat (de uitleg van) de Corona maatregelen een willekeur bevatten bewijst het feit dat de BATC- therapeuten van het Ministerie van Economische Zaken wel door mogen werken, terwijl therapeuten aangesloten bij de grotere alternatieve beroepsverenigingen alleen mogen behandelen als het medisch noodzakelijk is.

Dit betekent voor ZangFu dat Henk zijn Total Reset behandelingen mag uitvoeren en m.i.v. maandag bent u dan ook van harte welkom bij Henk. De afspraken die voor de komende weken al gepland waren bij Henk gaan dus gewoon door.

Hoewel wij het niet begrijpen zijn we verheugd dat in ieder geval Henk zijn behandelingen door mogen gaan en wij hopen dat binnenkort ook Joke haar behandelingen weer mag hervatten.

Alvast hele fijne feestdagen en wellicht tot spoedig ziens.

17-12-2020 | 17.45 uur

Praktijk toch (tijdelijk) dicht

Sinds de persconferentie van premier Mark Rutte maandag jl. is er in de complementaire zorg heel veel onduidelijkheid ontstaan. De bij de KAB aangesloten beroepsverenigingen – zoals de Zhong – zijn letterlijk bestookt met mailtjes, telefoontjes, facebook- en whatsapp berichten met de vraag om meer duidelijkheid te geven, vooral omdat andere organisaties claimen informatie te hebben dat de complementaire geneeskunde open mag. Deze informatie schijnt telefonisch te zijn verkregen en is dus moeilijk juridisch te bewijzen.

Henk heeft vandaag meerdere keren zijn beroepsvereniging BATC gebeld en gemaild, echter zonder contact te krijgen. Graag willen wij van deze vereniging namelijk weten hoe zij aan de verstrekte informatie komen dat alle therapeuten (die een Medische basiskennis en/of Psychosociale basiskennis en een AGB zorgverleners code hebben) open mogen.

Inmiddels heeft de Rijksoverheid zélf duidelijkheid gegeven over de complementaire zorg. Op de website van de overheid staat nu duidelijk dat de alternatieve geneeswijzen onder de ‘niet-medische contactberoepen’ vallen die gesloten dienen te zijn.

Vandaar dat het standpunt van de beroepsvereniging NVTCG Zhong is dat de praktijken van haar leden dicht moeten. Het KAB-bestuur, samen met de besturen van de aangesloten verenigingen, zal de komende dagen hun invloed zoveel mogelijk aanwenden richting de overheid om alsnog een openstelling te krijgen voor hun leden. Tot die tijd zal Joke als lid van de Zhong haar praktijk dus sluiten.

Zodra we meer duidelijkheid hebben van de BATC zullen wij je verder informeren over de behandelingen die Henk uitvoert. Voor morgen heeft ook hij alle behandelingen nu geannuleerd.

We begrijpen dat dit wellicht niet hetgeen is waarop je hoopte. Het is zeker niet waarop wij hoopte.

16-12-2020 | 18:20 uur

Weer open op basis van het hebben van een AGB zorgverleners code

ZangFu staat voor een lastige keuze.

De beroepsvereniging BATC (waar Henk bij is aangesloten) heeft contact gehad met het ministerie en stelt dat n.a.v. dit overleg duidelijk is dat ALLE therapeuten die een Medische basiskennis en/of Psychosociale basiskennis en een AGB zorgverleners code hebben open mogen voor behandelingen tijdens deze corona-lockdown.

De beroepsvereniging Zhong (waar Joke bij is aangesloten) heeft een brief naar VWS gestuurd om de Chinese Geneeskunde op de lijst bij de uitgezonderde medisch contactberoepen te krijgen en heeft nog geen positieve reactie hierop gekregen.

Zowel Henk als Joke hebben hun Medische basiskennis en de Psychosociale basiskennis diploma’s en ook een AGB zorgverleners code. Op basis van het bericht van de BATC gaat de praktijk m.i.v. morgen (17-12-2020) weer open. Mocht de beroepsvereniging Zhong (op een later tijdstip) een negatief antwoord krijgen van het ministerie van VWS dan zal Joke haar behandelingen weer staken. Natuurlijk wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

15-12-2020 | 19:11 uur

Brief aan het Ministerie van VWS, Hugo de Jonge, minister van Medische Zorg en Sport 

Onze beroepsverenigingen zijn van mening dat onze behandelingen vallen onder de paramedische beroepen.

Vandaag is er vanuit beroepsverenigingen een brief verzonden naar het Ministerie van VWS, Hugo de Jonge, minister van Medische Zorg en Sport en per mail aan de leden van de Vaste Kamercommissie VWS van de Tweede Kamer met het verzoek voor het openstellen praktijken complementaire therapeuten die voldoen aan bepaalde minimale voorwaarden, zoals het hebben van een AGB-code.

Wij houden onze praktijk gesloten tot er duidelijkheid is die binnen drie dagen verwacht wordt.

20-05-2020 | 10:00 uur

Praktijk weer open met inachtneming van de COVID-19 maatregelen

Zoals u wellicht weet hebben wij onze praktijk vanaf 11 mei 2020 weer mogen openen, echter met de nodig maatregelen.

COVID-19 vrij? Alleen dan bent u welkom.

We maken alleen afspraken met cliënten waarvan wij en zij met vrij grote zekerheid weten dat de klachten die ze hebben niet gerelateerd zijn aan COVID-19. Als u behoort tot patiëntengroep D is alleen behandeling op afstand mogelijk. Onderaan vindt u het overzicht van de groepen A t/m D.

Vandaar dat wij voordat u naar de praktijk mag komen zullen vragen of u of iemand in uw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad.

Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk openblijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden. Samen gezond samen sterk!

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

Wat vragen we van u?

 • Kom niet te vroeg. U mag niet eerder dan 3 minuten voor de afgesproken tijd de praktijk betreden;
 • Kom niet te laat. Wij moeten ons aan een strikt tijdschema houden om ‘filevorming’ bij de ingang te voorkomen;
 • Kom alleen. Uw begeleider of chauffeur kan de praktijk niet betreden i.v.m. het zoveel mogelijk handhaven van de 1,5 meter afstand;
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Was uw handen direct bij binnenkomst. Wij zorgen voor een voorziening bij de ingang;
 • Neem zelf een handdoek(en) mee voor op de behandelbank. Komt u voor acupunctuur of tuina bij Joke dan ook handdoeken voor afdekking;
 • Maak zo weinig mogelijk gebruik van het toilet. Mocht u wel gebruik maken van het toilet volg de aanwezige toiletinstructies;
 • Betaling voorkeur via een pinbetaling (contactloos).

Onze voorzorgsmaatregelen:

Wat verwacht u van ons?

 • Dat wij geen ziekteverschijnselen hebben;
 • Wij schudden geen handen;
 • Wij praten met u op 1,5 meter afstand;
 • Tijdens de behandeling dragen wij een spatscherm voor ons gezicht;
 • Bij de Total Reset Methode draagt Henk vinyl handschoenen. Joke geeft de voorkeur aan handen wassen voor, tijdens en nabehandeling. Als u het prettiger vindt kan Joke ook met vinyl handschoenen werken.
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle vervuilde oppervlakte;
 • We ventileren de behandelkamer;
 • We plannen meer tijd voor de afspraken om bovenstaande voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

Algemene voorwaarden

U dient de afspraak te annuleren indien:

 • U verkouden bent geworden of andere klachten ervaart die op besmetting kunnen duiden, nadat wij de afspraak gemaakt hebben;
 • Er coronabesmetting is geconstateerd bij u of uw familie.

Deze annulering is natuurlijk altijd kosteloos.

Vertrouwende u hiermee duidelijk en goed geïnformeerd te hebben. Mocht u vragen hebben, schroom niet om te bellen.

Met vriendelijke groeten,

Henk en Joke Nijenhuis

Tel.nr Henk: 06-10273224

Tel.nr. Joke 06-24474102

Overzicht patiëntengroepen volgens indeling RIVM vindt u hieronder: