ZANG FU Hooikoorts

Hooikoorts Medemblik Zangfu

Als de lente nadert met rasse schreden is dat is voor veel mensen een fijn vooruitzicht, maar helaas niet voor iedereen. Veel Nederlanders krijgen vanaf die periode last van hooikoorts klachten. Niemand wordt vrolijk van de symptomen van hooikoorts; een loopneus, branderige ogen, constant te moeten niezen, vermoeidheid en soms ook koorts.

Om deze klachten te verminderen, worden er medicijnen genomen. Echter lukt het verhelpen van de hooikoortsklachten hiermee niet of slechts gedeeltelijk. En wanneer iemand pech heeft kan diegene eventueel nog bijwerkingen van de medicijnen krijgen. Daarna voelt men zich nog beroerder.

Chemisch onderdrukken van allergieën, raden wij af. Bij ons kunt u terecht voor Total Reset. Dit is een alternatieve techniek om allergieën te elimineren. Wereldwijd zweren vele artsen bij deze geweldige therapie, want het is veilig, het is pijnloos, er worden geen medicijnen voorgeschreven en allergieën kunnen daadwerkelijk worden geëlimineerd.

Tot slot: naast hooikoorts kunnen ook andere allergieën middels deze therapie behandeld worden. Meer hierover kunt u lezen op: www.zangfu.nl

Uiteenlopende klachten van vermoeidheid tot overal pijn en ongemakken, kunnen met acupunctuur verholpen of verbeterd worden.

Wilt u direct een afspraak maken voor een acupunctuurbehandeling? Bel naar 06 – 244 74 102. Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Contact

Bel, mail of whatsapp ons voor een afspraak of voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Tel: 0229-796515
Contact

acupunctuur-5055[1]

Bij vele soorten klachten of deze nu chronisch of acuut zijn kan acupunctuur uitkomst bieden. De WHO (World Health Organisation) heeft in 1979 een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Acupunctuur kan bij alle klachten worden ingezet daar deze methode uitgaat van het herstellen van de balans van het lichaam. Als de balans hersteld is zal men zich beter zal voelen.

Vaak wordt acupunctuur ook periodiek (1x per 4 maanden of per halfjaar) ondergaan, zonder dat er duidelijke klachten zijn. Dit kan men zien als een soort “onderhoudsbeurt”.

Immers, zoals de Nei Jing zegt: “Liever orde handhaven dan wanorde corrigeren, …”

Bij de acupunctuurbehandeling wordt u geholpen door Joke Nijenhuis. Joke heeft in 2011 met goed gevolg haar Hbo-opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden bij HWA To University afgerond. Zij heeft stage gelopen bij Rangkuti in de kliniek in Koog aan de Zaan en in drie verschillende ziekenhuizen in Beijing in China. Aansluitend heeft Joke zich verder verdiept in de twee andere hoofdstromingen van de Chinese Geneeskunde, namelijk de Tuina (Chinese therapeutische massage) en de Chinese Kruidengeneeskunde (Chinese fytotherapie) welke opleidingen ze beide met het behalen van een diploma heeft mogen afsluiten in resp. 2012 (Tuina) en in juni 2015 (Kruiden).

In 2017 heeft ze bij Bo Yi de ‘Shang Han Lun’ bestudeerd. Dit boek wordt gerekend tot 1 van de belangrijkste klassiekers binnen de Chinese Geneeskunde en is in China onder de TCM artsen het meest besproken boek. Helaas is er in het Westen, waar de basisopleidingen korter duren, geen tijd om echt de diepte in te gaan. Vandaar dat een verdieping zeker de moeite waard is.

Sinds 2018 verdiept Joke zich in de hedendaagse Chinese polsdiagnostiek (CCPD; Contemporary Chinese Pulse Diagnosis) bij docente Sybill Huessen,

Joke is dus meer dan alleen acupuncturist. Ze is een complete TCM therapeute. Haar uitgebreide kennis van de Chinese Geneeskunde zijn natuurlijk bij al haar behandelingen terug te vinden. Joke zal haar kennis in de Chinese Geneeskunde blijven ontwikkelen en uitdiepen door het constant volgen van verdere scholingen en studies.

Traditionele Chinese Geneeskunde = TCG, of wel in het Engels: Traditional Chinese Medicine (TCM)

Voor een behandeling wordt door ZANG FU € 55,00 in rekening gebracht.
Bekijk het tarieven overzicht.

Bij ZANG FU kan de acupunctuurbehandeling ook ondersteund worden met Chinese Kruiden, met tuina massage en/of met de Total Reset methode. Alles om uw balans zo snel en goed mogelijk te bewerkstelligen.

ZANG FU is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) en via de Zhong ook bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB). Doordat Joke Nijenhuis bij de Zhong is aangesloten weet u dat de therapeut voldoet aan de hoge eisen die de Zhong stelt, waaronder jaarlijkse bijscholingen. Tevens onderhoudt de Zhong contacten met de overheid en de zorgverzekeraars, waardoor de acupunctuurbehandeling van ZANG FU (gedeeltelijk) vergoed wordt, als u dit in uw polis hebt opgenomen.

De AGB zorgverlenercode van Joke Nijenhuis is 90-048184.

Hooikoorts Medemblik

Voor hooikoorts Medemblik bent u bij ZangFu Balancingpraktijk aan het juiste adres. Wij passen acupunctuur en de total reset methode toe in de regio Medemblik en de omliggende plaatsen toe in onze praktijk aan de Langetuin 10 te Zwaag.

Wilt u meer weten over de behandeling tegen hooikoorts in Medemblik Zwaag? Of direct een afspraak maken voor een behandeling? Bel dan naar 06 – 244 74 102 (Joke Nijenhuis).