ZANGFU Tuina

Tuina massage medemblik

Wilt u uw klachten behandelen of voorkomen? Dan is de TuiNa massage in regio Medemblik zeker iets voor u. Of wilt u meer richten op de doorstroming van Qi en bloed zonder dat u echt klachten heeft? Dan is onze andere massage idealer voor u, de Balancing massage.

De TuiNa massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Acupunctuur en Chinese Kruiden zijn daar ook onderdeel van. Een TuiNa massage in regio Medemblik is zeer effectief, zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandeling. TuiNa massage werkt niet alleen op de spieren en gewrichten, maar ook op een dieper niveau.

Doordat de TuiNa massage op de Qi-stroom werkt en balans brengt in de onderliggende energie, verbeteren ook stress-gerelateerde aandoeningen door de diepe massage technieken van TuiNa. Ook bij chronische aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom, die door stress verergeren heeft TuiNa een geweldig resultaat.

TuiNa massage in Medemblik is voor alle leeftijden geschikt, zelfs voor baby’s.

De Balancing massage is gebaseerd op de Oosterse filosofie. De bedoeling van deze massage is de balans in het lichaam te herstellen door allerlei blokkades op te heffen. De meridianen en orgaanzones die het nodig hebben worden door deze massage extra gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om de balans te herstellen. Deze massage geeft u het gevoel van verlichting en voelt ontspannen aan.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Contact

Bel, mail of whatsapp ons voor een afspraak of voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Tel: 0229-796515
Contact

China2011Tuina

Tuina werkt niet alleen bij pijnklachten, zoals stijve rug, schouders, ellebogen, maar ook stressgerelateerde aandoeningen verbeteren door de diepe massage technieken van tuina. Ook bij chronische aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom heeft tuina een geweldig resultaat, dit doordat de tuina massage werkt op de Qi-stroom en balans brengt in de onderliggende energie.
Bij de Tuina massage wordt u geholpen door Joke Nijenhuis. Joke is zich na haar opleiding tot masseuse gaan verdiepen in de Chinese Geneeskunde omdat ze graag mensen wilde helpen om van allerlei klachten af te komen. Joke is altijd al gefascineerd door de manier waarop de Oosterse filosofie kijkt naar ‘gezondheid’ en ‘ziek zijn’. Nadat ze in 2011 met goed gevolg haar Hbo-opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden bij HWA To University afgerond heeft ze de Tuina opleiding gedaan bij HWA To University. Tevens heeft ze stage gelopen bij Rangkuti in de kliniek in Koog aan de Zaan. Vervolgens heeft ze zich verder verdiept in de Chinese Kruidengeneeskunde door het volgen van een 2 jarige opleiding ‘de systeemgeneeskundige methode’ gegeven door Yan Schroën. In juni 2015 heeft ze ook deze opleiding afgerond door het diploma te behalen. Ze beheerst als TCM-therapeute alle drie de hoofdstromingen van de Chinese Geneeskunde. Dit maakt dat ook de tuina-massage die Joke geeft stoelt op een uitgebreide kennis van de Chinese Geneeskunde en dat ze gemakkelijk u datgene kan geven waardoor uw hulpvraag (datgene wat u wilt bereiken, uw herstel) beter beantwoord kan worden.
Voor een tuina behandeling wordt door ZANG FU € 35,00 in rekening gebracht per 20 – 25 minuten.
Bekijk het tarievenoverzicht.

U kiest voor een tuina-behandeling bij ZANG FU omdat:

 • De tuina-behandeling wordt afgestemd op uw energieniveau;
 • het bij de tuina-behandeling van ZANG FU niet alleen gaat om de spieren en gewrichten, maar ook om een dieper niveau (de Qi);
 • Daardoor de behandelingen effectiever zijn;
 • ZANG FU u helpt allerlei blokkades op te heffen in uw lichaam, eventueel door andere methoden in te zetten;
 • U na de tuina-behandeling een gevoel van verlichting en ontspanning heeft.

Tevens omdat:

 • ZANG FU is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde),
 • en via de Zhong ook bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB).
 • U hierdoor verzekert bent dat de therapeut voldoet aan de hoge eisen die de Zhong en de KAB stelt.
 • en als u bij uw verzekeraar de vergoeding voor tuina-behandelingen in de polis hebt opgenomen deze (gedeeltelijk) vergoed worden omdat Joke (AGB zorgverlenercode 90-048184) bij de Zhong is aangesloten.

Een TuiNa massage in regio Medemblik

U kiest dus voor een TuiNa massage bij ons, omdat:

 • Wij uitgaan van uw energieniveau en daarop de massage afstemmen;
 • De massage goed afgestemd wordt op wat goed is voor u. Immers elk mens is uniek;
 • Het bij ons niet alleen gaat om de spieren en gewrichten, maar ook om een dieper niveau (de Qi);
 • Daardoor onze behandelingen effectiever zijn;
 • Wij u helpen allerlei blokkades op te heffen in uw lichaam;
 • U na onze massage een gevoel van verlichting en ontspanning heeft.

Benieuwd naar de voor u beste (TuiNa) massage in Medemblik? Neem dan contact op met ZangFu Balancingpraktijk. U belt naar 06 – 244 74 102.

Behandelmethoden naast een TuiNa massage in Medemblik

Bij ZangFu Balancingpraktijk hebben wij naast een TuiNa massage in Medemblik ook andere behandelmethoden, onder andere uit de Chinese geneeskunde:

 • Chinese kruiden;
 • Acupunctuur;
 • Cupping;
 • Naet therapie;
 • Kinesiologie.

In onze praktijk gebruiken wij voornamelijk holistische geneeswijzen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de hele mens en zijn omgeving. De mens wordt niet als een machine gezien, maar als één geheel; het lichaam, de geest, de ziel en de emoties.

Voor het maken van een afspraak voor een TuiNa massage in Medemblik kunt u bellen naar Joke Nijenhuis. Zij is telefonisch bereikbaar op het nummer 06 – 244 74 102.