ZANG FU Chinese Kruidengeneeskunde

Chinese Kruidengeneeskunde

Chinese Kruidengeneeskunde (ook wel Chinese kruidentherapie genoemd) is de belangrijkste tak in de Chinese geneeskunde en is al vele duizenden jaren oud, ouder dan de acupunctuur. Toch is het ook een moderne geneeswijze, daar er nog steeds onderzoek gedaan wordt naar de moderne praktische toepassingen van kruiden en kruidenpreparaten. Het feit dat de meeste ziekenhuizen in China wel een aparte afdeling kruidengeneeskunde en een kruidenapotheek hebben onderschrijft het belang van deze therapie wel.

Het gebruik van planten en plantenextracten ter bevordering van de gezondheid is al heel oud. Zeker zo oud als de geneeskunde zelf. Een derde van de wereldbevolking maakt gebruik van deze geneeswijze. In de meeste Europese landen is door de opkomst van de farmaceutische industrie de kennis van de plantengeneeskunde helaas sterk verminderd. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat er gezondere alternatieven zijn voor de chemische medicijnen.

Wilt u direct een afspraak maken voor het toepassen van Chinese Kruiden? Bel naar 06 – 244 74 102.

Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Contact

Bel, mail of whatsapp ons voor een afspraak of voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Tel: 0229-796515
Contact

Kruid

De Chinese kruidenleer is al ruim 5000 jaar een van de vijf onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In China wordt de kruidengeneeskunde als de belangrijkste gezien, belangrijker dan de acupunctuur. Het is dan ook jammer dat er momenteel weinig herbalisten (afgestudeerde kruidengeneeskundige therapeuten) zijn. Het aantal acupuncturisten dat kruiden voorschrijft neemt weliswaar toe, maar zij maken meestal gebruik van kant-en-klare formules die bij een bepaalde diagnose kunnen worden voorgeschreven. Een herbalist, zoals Joke Nijenhuis, heeft echter meer kruidenkennis, waardoor zij begrijpt hoe kruiden heel efficiënt kunnen worden ingezet.

Chinese kruiden kunnen naast een zelfstandige therapie ook worden ingezet naast of ter ondersteuning van acupunctuur, tuina massage of Total Reset methode. Klachten die verholpen of verlicht kunnen worden, zijn o.a. huidaandoeningen (acné, eczeem, lichen, psoriasis), constipatie, PMS klachten, ME, MS, psychische klachten, slaapmoeilijkheden en nog vele andere.

In het moderne westen krijgen we steeds meer ziektes door o.a. de hectiek van alle dag, door onvoldoende rust, door de vervuiling van lucht, van onze voeding, enz.

Bij de Chinese kruidentherapie is het belangrijk om eerst tot een heldere diagnose komen. Hiervoor is een intake gesprek (anamnese) nodig en wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Dit alles wordt geïnterpreteerd conform de Chinese geneeskunde. Naar aanleiding hiervan zal de herbalist Joke Nijenhuis de kruidenformule samenstellen. Een kruidenformule c.q. -preparaat bestaat uit meerdere verschillende kruiden die door hun interactie elkaar versterken, elkaar sturen of negatieve werkingen elimineren. Het kruidenpreparaat wordt meestal geleverd in poedervorm, maar kan ook in andere vormen gemaakt worden.

Chinese kruiden kunnen naast een zelfstandige therapie ook worden ingezet naast of ter ondersteuning van acupunctuur, tuina massage of Total Reset methode. Klachten die verholpen of verlicht kunnen worden, zijn o.a. huidaandoeningen (acné, eczeem, lichen, psoriasis), constipatie, PMS klachten, ME, MS, psychische klachten, slaapmoeilijkheden en nog vele andere.

ZANG FU bestelt de kruiden bij de NatuurApotheek. Omdat de NatuurApotheek een erkende apotheek is, voldoen de bereidingen aan de eisen die de geneesmiddelenwet stelt aan farmaceutische producten. De kruiden die de NatuurApotheek inkoopt zijn de sterkst werkzame en zuiverste grondstoffen die wereldwijd beschikbaar zijn, en voldoen bovendien aan de Europese zuiverheideisen. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat er gegarandeerd geen limieten voor resten van pesticiden en zware metalen worden overschreden. Voor meer informatie kijk op www.natuurapotheek.com.

Intake kruidenconsult € 75,=. vervolg kruidenconsult € 60,00.

Deze prijs is exclusief de kosten voor de kruidenformule. De prijs van de kruidenformule is afhankelijk van de gebruikte kruiden. Het ene kruid is duurder dan het ander. Om een indicatie te geven, gemiddeld ligt de prijs van de kruidenformule tussen de € 30,00 en € 65,00 voor ongeveer 4 weken.

De kruidenpreparaten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Bekijk het tarieven overzicht.

Voor een vakkundig advies omtrent Chinese Kruiden die speciaal worden samengesteld voor u, kunt u terecht bij ZANG FU, omdat:

  • Er eerst een goede diagnose gesteld wordt van uw klachten;
  • Daarbij gebruik wordt gemaakt van een uitgebreid intake gesprek en van de tong- en polsdiagnostiek conform de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM);
  • U geen last heeft van een eventuele taalbarrière;
  • De kruidenformule voor u wordt samengesteld. Dus een preparaat voor u op maat gemaakt;
  • U ervan verzekerd kunt zijn dat er alleen kruiden worden gebruikt die onderhevig zijn aan strenge kwaliteitscontroles en voldoen aan de Europese zuiverheidseisen.

Doordat:

  • ZANG FU is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde),
  • en via Zhong ook bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB).
  • bent u ervan verzekert dat Joke voldoet aan de hoge eisen die Zhong en KAB stellen.

Wanneer u bij uw verzekeraar kruidenconsulten in de polis hebt opgenomen kan deze (gedeeltelijk) vergoed worden omdat Joke (AGB zorgverlenercode 90-048184) bij de beroepsvereniging Zhong is aangesloten. Vraag dit even na bij uw verzekeraar.