ZANGFU Tuina

Tuina massage

Bij ZANG FU balancing kunt u terecht voor een tuina massage (spreek uit twiena). Tuina is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze, net als acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Tuina therapie is zeer effectief, zowel in preventieve zin als voor genezing. Tuina werkt niet alleen op de spieren en gewrichten, maar ook op een dieper niveau. Met dieper niveau wordt de stroom van vitale levensenergie (Qi) in het lichaam bedoeld. Door dit diepere niveau komt het vaak voor dat tuina massage effectiever is dan een behandeling van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, osteopaat of chiropractor. Tuina is voor alle leeftijden geschikt, zelfs voor baby’s.

Wilt u direct een afspraak maken voor een tuina massage? Bel naar 06 – 244 74 102. Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Contact

Bel, mail of whatsapp ons voor een afspraak of voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Tel: 0229-796515
Contact

China2011Tuina

Tuina werkt niet alleen bij pijnklachten, zoals stijve rug, schouders, ellebogen, maar ook stressgerelateerde aandoeningen verbeteren door de diepe massage technieken van tuina. Ook bij chronische aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom heeft tuina een geweldig resultaat, dit doordat de tuina massage werkt op de Qi-stroom en balans brengt in de onderliggende energie.
Bij de Tuina massage wordt u geholpen door Joke Nijenhuis. Joke is zich na haar opleiding tot masseuse gaan verdiepen in de Chinese Geneeskunde omdat ze graag mensen wilde helpen om van allerlei klachten af te komen. Joke is altijd al gefascineerd door de manier waarop de Oosterse filosofie kijkt naar ‘gezondheid’ en ‘ziek zijn’. Nadat ze in 2011 met goed gevolg haar Hbo-opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden bij HWA To University afgerond heeft ze de Tuina opleiding gedaan bij HWA To University. Tevens heeft ze stage gelopen bij Rangkuti in de kliniek in Koog aan de Zaan. Vervolgens heeft ze zich verder verdiept in de Chinese Kruidengeneeskunde door het volgen van een 2 jarige opleiding ‘de systeemgeneeskundige methode’ gegeven door Yan Schroën. In juni 2015 heeft ze ook deze opleiding afgerond door het diploma te behalen. Ze beheerst als TCM-therapeute alle drie de hoofdstromingen van de Chinese Geneeskunde. Dit maakt dat ook de tuina-massage die Joke geeft stoelt op een uitgebreide kennis van de Chinese Geneeskunde en dat ze gemakkelijk u datgene kan geven waardoor uw hulpvraag (datgene wat u wilt bereiken, uw herstel) beter beantwoord kan worden.
Voor een tuina behandeling wordt door ZANG FU € 35,00 in rekening gebracht per 20 – 25 minuten.
Bekijk het tarievenoverzicht.

U kiest voor een tuina-behandeling bij ZANG FU omdat:

  • De tuina-behandeling wordt afgestemd op uw energieniveau;
  • het bij de tuina-behandeling van ZANG FU niet alleen gaat om de spieren en gewrichten, maar ook om een dieper niveau (de Qi);
  • Daardoor de behandelingen effectiever zijn;
  • ZANG FU u helpt allerlei blokkades op te heffen in uw lichaam, eventueel door andere methoden in te zetten;
  • U na de tuina-behandeling een gevoel van verlichting en ontspanning heeft.

Tevens omdat:

  • ZANG FU is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde),
  • en via Zhong ook bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB).
  • U hierdoor verzekert bent dat de therapeut voldoet aan de hoge eisen die Zhong en KAB stellen
  • en als u bij uw verzekeraar de vergoeding voor tuina-behandelingen in de polis hebt opgenomen deze (gedeeltelijk) vergoed worden omdat Joke (AGB zorgverlenercode 90-048184) bij de beroepsvereniging Zhong is aangesloten.