ZANGFU CUPPING

Cupping

Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, kortstondig wordt verwarmd en wordt aangebracht op het huidoppervlak, zodat lokaal op de huid een vacuümkracht ontstaat. Deze in de Oosterse geneeskunde veelvuldig gebruikte zuigtechniek heeft een sterke dieptewerking die krampachtige en stekende pijnen verzacht.

Pijn is in de Chinese Geneeskunde altijd een teken van een stagnatie. Door cupping wordt er weer beweging in de energie gebracht waardoor de stagnatie opgeheven wordt. Westers gezegd: de spieren en de huid raken goed doorbloed en het lichaam kan gemakkelijker zijn afvalstoffen afvoeren.

Na de Cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen.  Bij een heftige stagnatie in het lichaam kan de  plek donker rood of zelfs paars zijn en dan kan het tot 7 a 8 dagen duren voor de plek verdwenen is.

Wilt u direct een afspraak maken voor het toepassen van Cupping of om te kijken welke therapie voor u het beste is?  Bel naar 06 – 244 74 102. Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Zangfu Cupping