ZANGFU CUPPING

Cupping

Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, kortstondig wordt verwarmd en wordt aangebracht op het huidoppervlak, zodat lokaal op de huid een vacuümkracht ontstaat. Deze in de Oosterse geneeskunde veelvuldig gebruikte zuigtechniek heeft een sterke dieptewerking die krampachtige en stekende pijnen verzacht.

Pijn is in de Chinese Geneeskunde altijd een teken van een stagnatie. Door cupping wordt er weer beweging in de energie gebracht waardoor de stagnatie opgeheven wordt. Westers gezegd: de spieren en de huid raken goed doorbloed en het lichaam kan gemakkelijker zijn afvalstoffen afvoeren.

Na de Cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen.  Bij een heftige stagnatie in het lichaam kan de  plek donker rood of zelfs paars zijn en dan kan het tot 7 a 8 dagen duren voor de plek verdwenen is.

Wilt u direct een afspraak maken voor het toepassen van Cupping of om te kijken welke therapie voor u het beste is?  Bel naar 06 – 244 74 102. Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Zangfu Cupping

Pijn is in de Chinese Geneeskunde altijd een teken van een stagnatie. Door cupping wordt er weer beweging in de energie gebracht waardoor de stagnatie opgeheven. Westers gezegd: de spieren en de huid raken goed doorbloed en het lichaam kan gemakkelijker zijn afvalstoffen afvoeren. Na de Cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen.  Bij een heftige stagnatie in het lichaam kan de  plek donker rood of zelfs paars zijn en dan kan het tot 7 a 8 dagen duren voor de plek verdwenen is.
Heeft u last van een stijve nek, vastzittende schouders of spierpijn op de rug? Dan is de kans groot dat dit komt door een stagnatie veroorzaakt door ‘koude’-energie. Dan is Cupping de methode om hier verbetering in te brengen. Door de dieptewerking van Cupping wordt ‘Kou’ er als het ware uitgetrokken.

Echter ook bij andere klachten kan cupping als ondersteuning van acupunctuur of tuina erg goed werken, zoals bij

  • nekklachten
  • hoofdpijn klachten
  • armklachten, zoals een tenniselleboog
  • rugklachten
  • blessures
  • stress gerelateerde klachten
  • en nog vele andere klachten.
Bij de Cupping massage wordt u geholpen door TCM therapeute Joke Nijenhuis.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)/Traditional Chinese Medicine (TCM) bestaat uit drie hoofdstromingen. Namelijk uit de acupunctuur, Tuina (Chinese therapeutische massage) en de Chinese Kruidengeneeskunde (Chinese fytotherapie). Joke heeft al deze drie
hoofdonderdelen van de TCM met het behalen van diploma’s afgerond. Cupping is ook een behandelwijze / discipline van de TCM en kan alleen of in combinatie met een ander therapie gebruikt worden.

Joke zal met u bespreken welke therapie of combinatie van therapieën voor u het meest geschikt is. Zij doet dit nadat ze met u een intake gesprek heeft gehad en de pols- en tongdiagnose heeft uitgevoerd.

Voor een cuppingbehandeling berekent ZANG FU u € 35,00. Als cupping wordt toegepast in combinatie met acupunctuur of tuina wordt er € 7,50 extra berekend naast het tarief voor acupunctuur of tuina.
Bekijk het tarieven overzicht.

Bij ZANG FU kan cupping ook ondersteund worden met Chinese Kruiden, acupunctuur en/of met de Total Reset methode. Alles om uw balans zo snel en goed mogelijk te bewerkstelligen.

ZANG FU is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) en via de Zhong ook bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB). Waardoor ZANG FU voldoet aan de hoge eisen die de Zhong en de KAB stelt.