ZANG FU Hooikoorts

Hooikoorts Hoorn Zangfu

Als de lente nadert met rasse schreden is dat is voor veel mensen een fijn vooruitzicht, maar helaas niet voor iedereen. Veel Nederlanders krijgen vanaf die periode last van hooikoorts klachten. Niemand wordt vrolijk van de symptomen van hooikoorts; een loopneus, branderige ogen, constant te moeten niezen, vermoeidheid en soms ook koorts.

Om deze klachten te verminderen, worden er medicijnen genomen. Echter lukt het verhelpen van de hooikoortsklachten hiermee niet of slechts gedeeltelijk. En wanneer iemand pech heeft kan diegene eventueel nog bijwerkingen van de medicijnen krijgen. Daarna voelt men zich nog beroerder.

Chemisch onderdrukken van allergieën, raden wij af. Bij ons kunt u terecht voor Total Reset. Dit is een alternatieve techniek om allergieën te elimineren. Wereldwijd zweren vele artsen bij deze geweldige therapie, want het is veilig, het is pijnloos, er worden geen medicijnen voorgeschreven en allergieën kunnen daadwerkelijk worden geëlimineerd.

Tot slot: naast hooikoorts kunnen ook andere allergieën middels deze therapie behandeld worden. Meer hierover kunt u lezen op: www.zangfu.nl

Uiteenlopende klachten van vermoeidheid tot overal pijn en ongemakken, kunnen met acupunctuur verholpen of verbeterd worden.

Wilt u direct een afspraak maken voor een acupunctuurbehandeling? Bel naar 06 – 244 74 102. Als er niet wordt opgenomen dan graag inspreken, u wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Chinese Geneeswijze

Natuurgeneeskundige therapie

Contact

Bel, mail of whatsapp ons voor een afspraak of voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Tel: 0229-796515
Contact

acupunctuur-5055[1]

Hooikoorts Hoorn

Voor hooikoorts Hoorn bent u bij ZangFu Balancingpraktijk aan het juiste adres. Wij passen acupunctuur en de total reset methode in de regio Hoorn en de omliggende plaatsen Medemblik of, Hoorn en Purmerend toe in onze praktijk aan de Langetuin 10 te Zwaag.

Wilt u meer weten over de behandeling tegen hooikoorts binnen de regio Hoorn en de omliggende plaatsen Medemblik of, Enkhuizen en Purmerend? Of direct een afspraak maken voor een behandeling? Bel dan naar 06 – 244 74 102 (Joke Nijenhuis).

Wanneer kan acupunctuur voor hooikoorts Hoorn?

Bij vele soorten klachten of deze nu chronisch of acuut zijn kan acupunctuur uitkomst bieden. De WHO (World Health Organisation) heeft in 1979 een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Acupunctuur kan bij alle klachten worden ingezet daar deze methode uitgaat van het herstellen van de balans van het lichaam. Als de balans hersteld is zal men zich beter zal voelen.

Vaak wordt acupunctuur ook periodiek (1x per 4 maanden of per halfjaar) ondergaan, zonder dat er duidelijke klachten zijn. Dit kan men zien als een soort “onderhoudsbeurt”.

Immers, zoals de Nei Jing zegt: “Liever orde handhaven dan wanorde corrigeren, …”

Bij acupunctuur geldt dat een gebalanceerd lichaam preventief in staat is weerstand te bieden aan opkomende lichamelijke kwalen. Balansonderwerpen zijn daarbij ook “beter gehumeurd” of “makkelijker kunnen loslaten”.

Ook is het goed om een acupunctuurbehandeling periodiek te ondergaan, dus ook als u geen klachten heeft. Door het ondergaan van een periodieke behandeling, neemt u als het ware een soort “onderhoudsbeurt”. Velen verven ook hun huis aan de buitenkant voordat het hout verrot is of brengen de auto eens in de zoveel tijd naar de garage voordat de auto niet meer wil starten.

Behandelmethode hooikoorts acupunctuur Hoorn

Bij onze behandelmethode acupunctuur Hoorn wordt u geholpen door Joke Nijenhuis. Zij heeft in 2011 met goed gevolg haar HBO-opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden bij HWA To University afgerond. Zij heeft stage gelopen bij de Rangkuti kliniek in Koog aan de Zaan en in drie verschillende ziekenhuizen in Beijing in China. Aansluitend heeft Joke zich verder verdiept in de twee andere hoofdstromingen van de Chinese Geneeskunde, namelijk de Tuina (Chinese therapeutische massage) en de Chinese Kruidengeneeskunde (Chinese fytotherapie) welke opleidingen ze beide met het behalen van een diploma heeft mogen afsluiten in resp. 2012 (Tuina) en in juni 2015 (Kruiden). Joke zal haar kennis in de Chinese Geneeskunde blijven ontwikkelen en uitdiepen door het constant volgen van verdere nascholingen en studies.

Joke Nijenhuis is dus meer dan alleen acupuncturist. Ze is TCM therapeute.

Haar uitgebreide kennis van de Chinese Geneeskunde zijn natuurlijk bij al haar behandelingen terug te vinden. Binnen de regio Enkhuizen en de omliggende plaatsen Medemblik of, Hoorn en Purmerend heeft u aan Joke Nijenhuis een goede acupuncturist juist omdat ze zich dieper in de TCM heeft ontwikkeld dan menig andere acupuncturist.

Voor het maken van een afspraak voor een acupunctuurbehandeling in onze praktijk in Enkhuizen belt u naar Joke Nijenhuis, tel: 06-244 74 102.

Traditionele Chinese Geneeskunde = TCG, ofwel in het engels: Traditional Chinese Medicine (TCM)